HATAY / ERZİN - GÖKDERE CEMİL MERİÇ ANAOKULU

May

Kültürel Ögelerimizi tanıyoruz etkinlikleri kapsamında anadolu kültürünün önemli günlerinden olan nevruz bayramını kültürel etkinliklerimiz ve geleneksel oyunlarımızla kutladık.

Nis

Yerli Malı Haftası Etkinlikleri Kapsamında okulumuzda düzenlenen Anadolu Sokağı ve Bir Başkadır Benim Memleketim Temalı etkinliğimize Erzin Kaymakamımız Sayın Onur ÖZAYDIN katılım gösterdi.

May

Sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında ilçemizde sinema olmamasından dolayı kültür merkezinde kendi sinema günümüzü yaptık.

May

6 Şubat Depremi sonrası okulumuzda yeni yapılan praferlik okul binamız hizmete açıldı.

Nis

Sorumluluk Projesi kapsamında yumurtam kırılmasın etkinliği ile boyadığımz yumurtaları bir hafta boyunca yumurtalarımız eve götürüp getirdik. Proje sonunda başarılı olan öğrencilerimize sorumluluk belgesi verildi.

Mrt

Okulumuzda Değerler Eğitimi Projesi kapsamında çeşitli etkinlikler yapılarak çocuklara kazandırıldı.

Ock

Değerle Eğitimi Projesi Kapsamında okulumuzda bu Aralık Ayı olan Sorumluluk değerini çocuklarımızın bir bütün olarak kazandırmak için;

"Kitap Çantm" ve "Baba Bana Bir Masal Anlat" projeleri,

Sorumluluk Panosu,

Örnek Şahsiyet "Ali Nasuh MAHRUKİ" ,

Artık materyallerden Kumbara,

Doğaya ve diğer canlılara karşı sorumluluk çalışmaları,

Yerli Malı Haftası,

10 Aralık İnsanla Hakları Haftası,

Çeşitli fil ve videolar,

Aile Katılım Çalışması,

Çeşitli Dramalar,

ve daha bir çok etkinlik yapıldı.

Ara

Değerler Eğitimi Projesi Kapsamında Kasım Ayı boyunca "Dostluk" değerini çocuklarımızla birlikte  Sınıf içinde dostluk zinciri, dostluk bilekliği gibi etkinlikler yaptık. Dostlukla ilgili videolar izledik, hikaye okuduk. Etkinliklerimizi drama ile zenginleştirdik. Doğa dostluğu için kamp ve doğa etkinliği yaptık. Hayvan dostlarımızı yanımızdan ayırmadık. Örnek şahsiyet olarak Barış Manço'yu tanıdık. Aile katılımı Barış Manço etkinliği hazırlayıp arkadaşlarımıza sunduk. Orijinal fikir de İspanya'dan bir arkadaşımızla görüntülü arama ile tanışıp dostluk kurduk. Dostluk ile ilgili çalışmalarından dolayı Kelebekleri sınıfını örnek sınıf olarak seçtik.